Algemeen

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad

Uitslag School Zwem Kampioenschap van Menterwolde

Auteur: Erik (Lees alles)18-9-2013 21:413393 Gelezen Gepubliceerd in: Vereniging
Vanmiddag is weer het School Zwem Kampioenschap van Menterwolde gezwommen.

Vanmiddag is het School Zwem Kampioenschap van Menterwolde weer gehouden. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Pinquin in samenwerking met BOS Menterwolde.

Aan de wedstrijd hebben in totaal 214 leerlingen van de 8 basisscholen meegedaan. Even na 1 uur begon de wedstrijd met een demonstratie van de rugcrawl en de rugcrawlstart door Marjolein, Ellen en Marielle. Daarna begonnen de meisjes met de 25 m rugslag. In de eerste serie startten de meisjes uit groep 2 en 3. Het was voor hun het eerste School Zwem Kampioenschap.

Na de meisjes kwamen de jongens in actie op de 25 rugslag. Ook bij de jongens begonnen de jongste leerlingen uit groep 2 en 3.

Voordat verder gegaan werd met de schoolslag volgde weer een demonstratie van de schoolslag start en van de schoolslag zelf. De schoolslag start was voor de jongste deelnemertjes even wennen, omdat ze in tegenstelling tot de rugslag van het startblok konden starten in plaats van uit het water.

Na de 25 m schoolslag volgde de 25m borstcrawl en de wedstrijd eindigde met de 8 x 25 m schoolslag estafette. Bij deze estafette komen bij iedere ploeg naast 6 leerlingen ook 2 ouders of leraren aan de start. Tijdens de estafette werden de zwemmers zoals altijd luidkeels aangemoedigd. De zwemzaal stond op zijn kop!

"Als toetje" gaven Mark Meijer, Edwin Rakers, Rianne Dallinga en Rinus Joosten (van THOR) nog een demonstratie van een 4 x 50 m wisselslag estaffette.

Ongeveer een kwartier later begon de prijsuitreiking van het Scholenklassement in de kantine.

Het Scholenklassement ziet er als volgt uit:

8. Sjaloomschool, 70 punten;

7. De Parel, 84 punten;

6. Insp. Amerikaschool, 89 punten;

5. De Mieden, 92 punten;

4. Europaschool, 112 punten;

3. De Tandem, 161 punten;

2. Verkruisenschool, 192 punten;

1. De Wegwijzer, 220 punten.

Alle scholen hebben een beker gewonnen en daarnaast mocht De Wegwijzer de nieuwe Wisselbeker meenemen.

Alle deelnemers hebben een vaantje gekregen en over een paar weken ontvangen ze nog een diploma met daarop de gezwommen tijden.

De Pinquin organiseert al vele jaren het School Zwem Kampioenschap en we hopen, dat het Kampioenschap van het schooljaar 2013 - 2014 niet de laatste is. De toekomst van het zwembad is onzeker en sluiting hangt in de lucht.  Dat zou zeer nadelig zijn voor met name de zwemsport, zwemlessen, de duiksport en het vrijzwemmen. 

Vanmiddag is een begin gemaakt met het voeren van actie voor het openhouden van het zwembad door het inzamelen van handtekeningen.

Op naar het School Zwem Kampioenschap voor het schooljaar 2014 - 2015 in het zwembad te Zuidbroek!

 

Afdrukbare versie Converteer naar PDF Aanraden via e-mail
Vorige pagina Volgende pagina
Tags:: Zuidbroek   Kampioenschap   zwembad   Zwem   School  


ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright © 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven