Algemeen

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad

Pinquiners zwemmen harder dan de rest bij laatste competiteironde!

Auteur: Maarten (Lees alles)14-4-2013 16:541571 Gelezen Gepubliceerd in: Zwemmen
Afgelopen weekend vond in het thuisbad in Zuidbroek de vijfde en laatste ronde plaats van de Verenigings Competitie. Na vier rondes zwemmen stond De Pinquin op een 8ste plaats in het klassement. De vijfde ronde werd echter alles uit de kast getrokken om proberen hogerop te komen. Met maar liefst 42 zwemmers werd ten strijde getrokken en met resultaat… De Pinquin wist de derde snelste ronde te zwemmen van alle verenigingen. Dit heeft er toe geleid dat De Pinquin op een keurige zesde plaats is geëindigd in het eindklassement. Al wisten ze deze ronde veel harder te zwemmen dan concurrent G.Z.V.W. uit Winschoten, het was net niet genoeg om deze club voorbij te gaan. Echter met een zesde plaats kunnen hoofdtrainer Geert Rakers en zijn zwemmers zeer tevreden zijn.

De wedstrijd begon met twee estafettes, een voor de jongens en een voor de meiden onder de 18 jaar.  De jongens wisten als tweede aan te tikken en de meiden waren veruit de snelste. De positieve sfeer zat er dus al direct in. Daarnaast was het de beurt aan de jongste zwemmers die voor het eerst 100meter wisselslag mochten zwemmen. Dit was erg spannend voor hun, maar ze deden het allemaal heel goed. Iris Nieuwhof haalde de winst binnen voor De Pinquin.


Natuurlijk werd er door de zwemmers alles gegeven bij deze wedstrijd en dit resulteerde in veel persoonlijke records. Vincent Harman had de grootste persoonlijke verbetering. Andere grote persoonlijke verbeteringen kwamen op naam van:Margriet Bieze, Camilla Dortmond, Melanie Gall, Marjolein de Haan, Vincent Hartman, Yvette Hogerman, Lonneke Koers, Rosa Koetsier, Silke Muthert, Maaike Niemeijer, Miriam Scheffer, Tim Speijer en Willianne Vos. 

De wedstrijd werd afgesloten met een hele spannende 8x50meter mix estafette. Van elke leeftijdscategorie kwam een jongen en een meisje aan de start. In het begin lag De Pinquin een flink stuk achter op G.Z.V.W. maar op een gegeven moment ging het tempo bij De Pinquin flink omhoog en wisten de oudere zwemmers van De Pinquin dit gat zo goed als dicht te zwemmen.

Al met al kan De Pinquin heel tevreden terug kijken op de Verenigings Competitie 2012-2013. De wedstrijden in teamverband zitten er dus (helaas) op voor dit seizoen, maar in mei en juni staan er nog de individuele Groninger en Nationale kampioenschappen op het programma voor zwemmers van De Pinquin.

Afdrukbare versie Converteer naar PDF Aanraden via e-mail
Vorige pagina Volgende pagina
Tags:: VC   Zuidbroek   D5   2012-2013   13-04-13  


ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven