Algemeen

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad

Minioren in bloedvorm !

Auteur: Maarten (Lees alles)15-12-2013 14:401744 Gelezen Gepubliceerd in: Zwemmen
Afgelopen zaterdag vond een wedstrijd plaats voor de minioren (onder de 12 jaar) in Stadskanaal. De zwemmers en zwemsters wisten van te voren al in bloedvorm te zijn. Ze wouden namelijk met hoofdtrainer Geert Rakers voor elk persoonlijk record een stuk taart. Het is maar goed dat Geert Rakers nee zei tegen deze weddenschap, want de 16 zwemmers waren goed voor 25 persoonlijke records.

Marieke Speijer en haar broer Tim tekenden voor de grootste persoonlijke records. Marieke verbeterde haar tijd op de 100 vrij met maar liefst 22 seconden. Op de 100 rug wist ze zichzelf ook dik te verbeteren. Haar broer Tim zwom 5 seconden van zijn beste tijd op de 50 vlinder af en op de 100m schoolslag 8 seconden. Helaas bleef hij een paar tienden verwijderd van een eerste plaats.

Arwen Snip was ook in bloedvorm. Op de 100vrije slag verbeterde ze zichzelf met maar liefst 10 seconden en werd ze overtuigd eerste. Haar zusje Silke werd tweede en Ilse Boer werd derde. Bij de 100m rugslag wisten ze alle drie ook ijzersterk te zwemmen maar de podiumverdeling was iets anders: Ilse kwam als eerste binnen, gevolgd door Silke en Arwen werd derde!
Een ander dik persoonlijk record werd gezwommen door Iris Nieuwhof op de 100m vrije slag!

Willianne Vos en Ellen Altena strijden al jaren mee in de top van Groningen. Ook zij zetten afgelopen zaterdag goede prestaties neer. Zo zwom Ellen 10 seconden van haar persoonlijk record af op de 200meter vrije slag. Willianne verbeterde zichzelf met zes seconden maar wist wel met overgave de 200meter te winnen.

Eens moet de eerst keer zijn en een goeie start is het halve werk. Dat zijn twee spreekwoorden die van toepassing zijn op de Pinquiners die voor het eerst 200meter rugslag zwommen. Alle 6 was het voor hun de eerste keer en allemaal zwommen ze direct een goeie race. Deze zes zwemmers waren: Laura Altena, Marielle Doflijn, Silke Muthert, Marjolein de Haan, Lonneke Koers en Christiaan Muthert.

Van deze zes durfden het er vier aan om op het allerzwaarste zwemnummer aan de start te verschijnen: de 200 m vlinderslag. Heel knap wisten ze dit allemaal tot een goed einde te brengen. Deze vier dapperen waren: Marielle, Silke, Benno en Christiaan.

De hele uitslag is te bekijken via de volgende link:
http://www.depinquin.nl/modules/zwemm ... Deel%202%20resultaten.pdf

Afdrukbare versie Converteer naar PDF Aanraden via e-mail
Vorige pagina Volgende pagina


ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright © 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven