Algemeen

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad

Twee wedstrijden: 17 persoonlijke records, 2 super persoonlijke records en 3 nieuwe clubrecords!

Auteur: Maarten (Lees alles)6-10-2014 12:241524 Gelezen Gepubliceerd in: Zwemmen
Afgelopen weekend waren er twee wedstrijden waar De Pinquin aan de start kwam. In totaal waren dat 14 zwemmers die samen goed waren voor 31 starts. Van die 31 starts weren er dus maar liefst 19 inschrijftijden verbeterd waarvan er drie goed waren voor een nieuw clubrecord.

Zaterdag stond in Groningen het eerste deel van de Miniorenwedstrijden online. Bij deze wedstrijd kunnen zwemmers zich kwalificeren voor de grote regionale finale in juni. Hopelijk komen de ranglijsten een beetje snel op knzbnoord.nl zodat iedereen weet of hij nog flink aan de bak moet of niet. In Groningen werd de ene naar de andere verbetering gezwommen, echter waren er wel twee super persoonlijke records. Deze kwamen op naam van Lonneke Koers. Op de 200m rugslag zwom ze maar liefst 20 seconden van haar tijd af. Vervolgens deed ze dit op de 200m schoolslag in een hele vlakke race nog even dunnetjes over: 25 seconden persoonlijk record en een tijd binnen de vier minuten. Super.

 

Er werden veel meer persoonlijke records gezwommen. Iris Nieuwhof bijvoorbeeld zwom tot drie keer toe 3 tot 4 seconden sneller dan dat ze ooit was geweest. Marieke Speijer was afgelopen zaterdag jarig en liet zien dat tieners toch een stuk sterker zijn als 9-jarigen door de 100m schoolslag en de 100 vrije slag met 3 en 5 seconden te verbeteren. Haar nichtje Femke Niemeijer deed het op elke afstand met één seconde PR en haar broer Tim zwom een seconde van de schoolslag af. Danique Slaper was ook goed in vorm met 6 seconden persoonlijk record op de borstcrawl (1.29!) en 4 seconden op de 100m rugcrawl. De laatste PR in Groningen kwam op naam van Arwen Snip op de 50m vlinderslag.

 

De volledige uitslag is te bekijken via de volgende link:

http://www.depinquin.nl/modules/zwemm ... 20volledige%20uitslag.pdf

 

Op zondag crosten zes pinquiners het halve land door op jacht naar limieten in Amersfoort. Hard gezwommen werd er zeker. Laura Altena had de meeste verbetering op de 50m vrije slag en dit leverde haar haar eerste limiet ooit op! In januari zal ze haar debuut gaan maken op het Provinciaal Winter Kampioenschap in Stadskanaal.

 

Zoals al gezegd werden er drie clubrecords verbeterd. Dit gebeurde allemaal door David Scheffer. Hij zwom weliswaar geen persoonlijke records, maar doordat hij nu in een andere leeftijdscategorie zit verbeterde hij toch de CR’s op de 50, 100 en 200 rugcrawl.

 

Andere persoonlijke records kwamen op naam van Ellen Altena (200 en 400vrij), Laura Altena (100vrij), Margriet Bieze (200schoolslag) en Willianne Vos (200schoolslag).

 

De uitslag van Amersfoort is te bekijken via de volgende link:

http://www.depinquin.nl/modules/zwemm ... itslag%20samenvatting.pdf

 

Volgend weekend komt er een grote groep van De Pinquin aan de start, dan staat namelijk in ons eigen thuisbad de eeste ronde van de Nationale Verengings Competitie op het programma!

Afdrukbare versie Converteer naar PDF Aanraden via e-mail
Vorige pagina Volgende pagina
Tags:: Minioren   Limiet   PR   CR   Amersfoort  


ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright © 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven