Algemeen

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad

Jeugd van de Pinquin sluit 2014 af met mooie tijden

Auteur: Maarten (Lees alles)21-12-2014 18:561729 Gelezen Gepubliceerd in: Zwemmen
Afgelopen zaterdag werden er twee wedstrijden gezwommen voor de jeugd. 8 minioren kwamen in Zuidbroek aan de start bij de tweede Miniorenwedstrijd en 5 junioren van De Pinquin doken in het Helperbad in Groningen voor de RANOMI CUP.

De miniorenwedstrijd is een voorronde om je te kwalificeren voor de grote regionale finale van Groningen, Friesland en Drenthe in juni. De 8 minioren kwamen samen 15 keer aan de start en er werden maar liefst 13 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Dat lijkt bijna op een 100% score, dat was helaas niet helemaal zo. Esther Snijder had zoveel vooruit gang geboekt dat ze zelfs op de tussentijd van de 100vrij (na 50m dus) een nieuw persoonlijk record zwom.  Op twee nummers na werd er dus op alle starts een nieuw persoonlijk record gezwommen. Dat is natuurlijk wel een super score!  De grootste verbetering kwam op naam van Marieke Speijer op de 200m vrije slag. Wat heel knap was dat er voor veel zwemmers voor het eerst een 100vlinder en/of 200vrij op het programma stond. Ze wisten deze afstanden allemaal in keurige tijden af te leggen . Mooie prestaties dus in Zuidbroek. Het is nu afwachten tot dat de ranglijsten gepubliceerd worden om te kijken of de zwemmers in de top 25 staan.

 

Bij de RANOMICUP kwam iedereen uit op Ranomi haar afstand: de 100m vrije slag. Ellen Altena en Christian Muthert wisten op deze afstand een persoonlijk record te zwemmen. Voor Christian betekende dit tevens een kwalificatie voor de Groninger Kampioenschappen in januari.  Op de 100m vrije slag kon je je tevens kwalificeren voor de finale op de RANOMICUP. Helaas voor Willianne Vos was deze finale tegen alle leeftijden en moest ze tegen meiden zwemmen die 1 of 2 jaar ouder waren. Ze tikte namelijk als tweede van de meisjes uit 2003 aan.  Behalve de 100m vrije slag mocht elke zwemmers nog twee andere afstanden uit kiezen uit de 100m rugslag, schoolslag of vlinderslag. Naast Christian Muthert wisten ook de zusjes Laura en Ellen Altena limieten te halen voor de Groninger Kampioenschappen.  Laura deed dit op de 100m rugslag en Ellen op de 100m vlinderslag.  Silke Muthert maakte het gezelschap compleet in Groningen. Zij liet mooie constante races zien, maar finishte helaas in tijden vlak boven haar persoonlijk record.

 

Al met al dus mooie prestaties bij de laatste wedstrijden in 2014. De eerste wedstrijd voor 2015 is de Provinciale Winter Kampioenschappen  (PWK) in Stadskanaal.  In totaal wisten de zwemmers van De Pinquin hier bijna 70 (!) limieten voor te halen.  Omdat de programma’s voor sommige zwemmers anders te druk wordt komt er 47 keer iemand van De Pinquin aan de start bij de PWK.

 

De uitslagen van afgelopen zaterdag zijn te bekijken via de volgende links:

Minioren Zuidbroek:

http://www.depinquin.nl/modules/zwemm ... itslag%20Samenvattnig.pdf

 

RANOMICUP Groningen:

http://www.depinquin.nl/modules/zwemm ... itslag%20Samenvatting.pdf

Afdrukbare versie Converteer naar PDF Aanraden via e-mail
Vorige pagina Volgende pagina
Tags:: Zuidbroek   Groningen   PWK   Miniorencircuit   RANOMICUP  


ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright © 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven