Algemeen

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad

SG Inktvis - De Pinquin sterk voor de dag bij eerste competitie ronde!

Auteur: Maarten (Lees alles)4-10-2015 14:241348 Gelezen Gepubliceerd in: Zwemmen
Op 2 oktober werd in Winschoten de eerste ronde van de Nationale Verenigings Competitie gezwommen. Een wedstrijd waarbij de individuele prestaties van de zwemmers omgezet worden in punten en de club met de minste punten wint. In totaal worden er vijf competitie ronden gezwommen. Per programma tellen de snelste twee zwemmers mee voor de punten. Door het samenvoegen van de twee wedstrijd ploegen lukte het om op slechts één programma na geen twee zwemmers per programma in te schrijven. De SG beschikt dus over een mooie brede en volledige wedstrijd ploeg.

De Pinquin zwom vorig jaar in de hoogste districtsklasse en De Inktvis in de tweede klasse, hierdoor mocht de SG nu uitkomen in de hoogste klasse. Met maar liefst 42 zwemmers kwam de zwemploeg aan de start. In Winschoten zwommen ze tegen G.Z.V.W. (Winschoten) en Bubble (Veendam).

Van de 82 starts werden maar liefst 41 nieuwe persoonlijke records gezwommen! Een top resultaat. De grootste verbetering kwam op naam van Carlijn Koers op de 50m schoolslag. Daarnaast eindigen de zwemmers zowel individueel of in estafetteverband op veel eerste of tweede plaatsen. Het kon niet anders zijn dan dat SG Inktvis -  De Pinquin de concurrentie van G.Z.V.W. en Bubble op een achterstand had gezwommen. De eindscore was uiteindelijk 4115 punten.  G.Z.V.W. had 4239 en Bubble 4242.

Bijzonder was de prestatie van Danique Slaper. Op de 100m vrije slag heeft zij zich in een paar weken tijd zo veel verbeterd dat ze nu een tijd van 1.11.38 zwom. Een tijd waarmee ze eind januari aan de start mag van het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap in Amsterdam!

Echter zijn er in Noord-Nederland meer ploegen die in dezelfde klasse uitkomen, maar op een andere plaats de wedstrijd zwommen. Om te promoveren moet SG Inktvis – De Pinquin aan het einde van de rit boven aan staan in de poule van Noord-Nederland of bij de overige vijf tijd snelsten horen landelijk gezien. Helaas zijn nog niet alle uitslagen binnen, omdat sommige verenigingen op een ander tijdstip de wedstrijd zwemmen. Hierdoor kunnen we er nu nog niet veel over zeggen.

Voor alle persoonlijke top-prestaties verwijzen we u door naar de uitslag.
http://www.depinquin.nl/uploads/zwemm ... amenvatting%20uitslag.pdf

De competitie tussenstand is te volgen via: http://www.knzb.nl/vereniging__wedstr ... 62/1e_klasse_regio_noord/

Afdrukbare versie Converteer naar PDF Aanraden via e-mail
Vorige pagina Volgende pagina
Tags:: VC   pinquin   Winschoten   De   Competitie   Inktvis   Verenigings   SG  


ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven