Vereniging

Tags

100m 100meter 1UE 1UE2014 2013 25/50 2550 25m 27-04-13 50m Beilen clubkampioenschap clubKAMPioenschappen Clubmeet Competitie D1 D2 D4 D5 D6 David De deel Delfzijl DHTM Dolfijn Dordrecht Dorpsraad Drachten duitsland eindhoven Emden Finale Foto's Geert Groningen Groninger Henk Hoogezand Inktvis Jaargangfinale Jaargangfinales Jury Kampioen Kampioenschap kerstvakantie LAC Leiden Limiet limietwedstrijd Margriet Marielle Masters medailles Member-get-Member Menterwolde Minioren Miniorenwedstrijd Nationale Nieuwsbrief NJK NK Nordhorn NR ONMK Pasma PGZK pinquin PR PWK records Scheffer School Schoolzwemkampioenschappen seizoensstart Slomp Spannend Speedo SPETTER Stadskanaal Training trainingen trainingstijden uursestafette uursestafette2014 VC Veendam Verenigings VerenigingsCompetitie Vivianne Vos Waterpolo WCK wedstrijd Willianne Winschoten ZMC Zuidbroek Zwem zwembad
Vereniging-informatie

De Vereniging

Algemene informatie Zwemvereniging de Pinquin

De vereniging

De Pinquin is een kleine enthousiaste zwemvereniging uit de Groningse plaats Zuidbroek. De leden zijn afkomstig uit Zuidbroek en de wijde omgeving. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

De vereniging is in 1969 opgericht door een aantal gedreven zwemmers, die elkaar troffen in het openluchtzwembad van Zuidbroek. Vanaf augustus 1995 tot en met 31 december 2015 heeft de Pinquin haar trainingen gehouden en wedstrijden georganiseerd in het overdekte zwembad in het Van der Valk complex te Zuidbroek.

Het zwembad bij Van der Valk in Zuidbroek is per 1 januari 2016 dicht. Vanaf nu trainen de zwemmers van de Pinquin in Hoogezand samen met de zwemmers van De Inktvis. De jonge zwemmers hebben daarnaast nog een trainingsuur op de woensdag van 17:00u – 18:00u in het D. G. van den Noortbad in Muntendam.

Bij de Pinquin zijn de volgende types zwemmer actief:

-          Jonge kinderen die net hun zwemdiploma hebben behaald en hun zwemvaardigheid onderhouden en verbeteren;

-          Kinderen en volwassenen die 1 of 2x in de week zwemmen om hun conditie te onderhouden en/of te verbeteren en om ontspannen bezig te zijn in het water;

-          Jeugdige wedstrijdzwemmers die het leuk vinden om zo af en toe meedoen aan zwemwedstrijden (circa 1x per 4 weken) en die minder prestatiegericht zijn. Ze trainen circa 2x per week om hun techniek en conditie te onderhouden en te verbeteren;

-          Jeugdige wedstrijdzwemmers die vaak een wedstrijd zwemmen (soms wekelijks), die prestatiegericht zijn en die vaak trainen (soms wel 4x per week) om tijdens wedstrijden;

-          Volwassen wedstrijdzwemmers van 20 jaar en ouder met een eigen wedstrijdcircuit, de Masters. Deze oudere wedstrijdzwemmers zijn behoorlijk prestatiegericht, ze trainen om hun conditie en zwemtechniek op peil te houden en ze zwemmen regelmatig een wedstrijd (1x in de 3 of 4 weken).

De Pinquin biedt geen zwemlessen aan met het doel om een zwemdiploma te behalen. Voor zwemlessen om een zwemdiploma te halen (ZwemABC) kunt u terecht bij onder andere De Inktvis in sportcentrum De Kalkwijck te Hoogezand. Meer informatie over de zwemlessen vindt u op zpcdeinktvis.nl.  

Zwembad

Per 1 januari 2016 is het zwembad bij Van der Valk dicht. Daarom traint de Pinquin nu op de zondag, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag in het zwembad in Sportcentrum De Kalkwijck te Hoogezand samen met de zwemmers van Zwem- & Poloclub De Inktvis uit de gemeente Hoogezand-Sappemeer.

De gegevens van het zwembad in Hoogezand zijn:

Sportcentrum De Kalkwijck
Nieuweweg 8
9603 BM Hoogezand
tel. 0598-350310
info@dekalkwijck.nl

Op de woensdag van 17:00u – 18:00 trainen de jongere zwemmers (leeftijd circa 6 t/m 14 jaar) in het D. G. van den Noortbad in Muntendam. Dit is een klein 4-baans overdekt zwembad met een lengte van 20 m1.

Het adres van het zwembad is: Kleine Venne 2a, 9649 GL Muntendam.

Trainingstijden

De training op de woensdag is in Muntendam en de andere trainingsuren zijn in Hoogezand. In Hoogezand worden trainingen gehouden in het 6-baans 25 m lange wedstrijdbad en in het instructiebad. Het instructiebad is vrij klein (15 x 10 m1), het heeft een diepte van circa 1,50 m1 en het water is dit bad is warmer dan in het wedstrijdbad. De ruimte bij trainingen in het instructiebad is beperkt.

Dag

 

Tijdstip

Zwemgroep

Bassin

Aantal banen

Zondag

8:00u – 9:00u

Zwemmers vanaf 12 jaar + zwemmers van 11 jaar en jonger met een startvergunning

Wedstrijdbad

6

 

 

 

 

 

Maandag

18:00u – 19:00u

Selectiezwemmers

Instructiebad

 

 

 

 

 

 

Dinsdag

18:00u – 18:45u

Recreanten 1 +2

Wedstrijdbad

6

 

18:45u – 19:45u

Selectiezwemmers

Wedstrijdbad

6

 

(19:45 – 20:15u)

(evt. selectie uitloop)

 

2

 

19:45u – 20:45u

Recreanten 3 + masters

Wedstrijdbad

4 / 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woensdag

17:00u – 18:00u

Jonge zwemmers 6 t/m circa 14 jaar + evt. oudere

MUNTENDAM

4

 

 

 

 

 

Donderdag

18:00u – 19:00u

Selectiezwemmers

Wedstrijdbad

6

 

 

 

 

 

Vrijdag

18:00u – 18:30u

Recreanten 1

Instructiebad

 

 

18:30u – 19:00u

Recreanten 2

Instructiebad

 

 

18:00u – 18:30u

Recreanten 3a

Wedstrijdbad

2

 

18:00u – 19:00u

Recreanten 3b

Wedstrijdbad

2

 

18:00u – 19:00u

Selectiezwemmers

Wedstrijdbad

4

 

Hieronder staat een omschrijving van de diverse zwemgroepen:

 

Recreant 1:
Dit is een groep met  jonge beginnende zwemmers die nog niet zo lang hun ABC diploma hebben en die nog veel techniek moet worden aangeleerd. De zwemmers uit deze groep zijn over het algemeen nog niet toe aan het zwemmen van wedstrijden. Leeftijd van 6 tot ongeveer 9 jaar.

Recreant 2:
Deze groep zwemt al wat langer, maar heeft ook nog het nodige te leren voor wat betreft techniek. Een aantal zwemmers uit deze groep doet wel mee aan wedstrijden en in deze groep zit ook de opbouw naar de selectie toe. Daarnaast doen bij Recreant 2 kinderen mee die gewoon lekker willen zwemmen. Ze doen niet mee aan wedstrijden, maar ze willen wel techniek leren (echte recreatieve zwemmers). Deze kinderen variëren in leeftijd van 7 à 8 jaar tot een jaar of 14/15.

 

Recreant 3 (= ook Masters):
Dit is een groep met zwemmers, variërend in leeftijd van 15 tot …  In de groep zitten oudere zwemmers die hun conditie op peil willen houden. Sommige zijn gestopt met het zwemmen bij de selectie en willen geen wedstrijden meer zwemmen. In de groep zwemmen ook Masters  mee die zo af en toe nog wedstrijden zwemmen. Het niveau van de zwemmers verschilt sterk in conditie en snelheid.

Selectie:

In deze groep zitten (jeugd)zwemmers vanaf circa 10 jaar die regelmatig meedoen aan wedstrijden. De zwemmers trainen om hun conditie en techniek te onderhouden met het oog op het verbeteren van prestaties tijdens wedstrijden. Binnen deze groep is er ook variatie in ambitieniveau, conditie en snelheid. Er zijn geen harde  criteria om bij de selectie te kunnen zwemmen.

Masters (=senioren):

In deze groep zitten zwemmers ongeveer 1x per week echt rustig voor zichzelf wat baantjes trekken en die belang hechten aan het sociale aspect van het samen zwemmen. Daarnaast zitten er in de groep een aantal zwemmers die nog echt wat aan hun conditie willen doen en
flink wat banen zwemmen. Ze doen niet meer mee aan wedstrijden.

 

Lidmaatschap groepen

De Pinquin heeft de volgende 3 lidmaatschap groepen:

 

  1. Zwemgroep maximaal 2 dagen per week trainen;
  2. Zwemgroep meer dan 2 dagen per week trainen;
  3. Studentengroep.

 

De lidmaatschapsgroepen zijn nog gebaseerd op de trainingsuren in het zwembad van Zuidbroek. In Zuidbroek konden de leden trainen op dagen van hun keuze. Vanwege de sluiting van het zwembad in Zuidbroek wordt nu getraind in Hoogezand tijdens de uren van De Inktvis en 1 uur in Muntendam.

 

De trainingen in Hoogezand en het uur in Muntendam zijn niet zo vrij toegankelijk als de trainingen zoals die in Zuidbroek waren. Uit het schema met de trainingstijden en de omschrijving van de zwemgroepen kunnen de leden afleiden wanneer ze het beste kunnen trainen.

 

De zwemmers in groep 1 mogen maximaal 2 dagen per week trainen op dagen van hun keuze. Deze keuze mag per week variëren. De zwemmers in groep 2 mogen iedere week op iedere dag komen trainen en in groep 3 zitten studenten. Studenten zijn wedstrijdzwemmers van de Pinquin die op grote afstand wonen, die zo af en toe nog op de training komen en die soms nog meedoen aan een zwemwedstrijd.

 

Wedstrijdzwemmen bij SG Inktvis – De Pinquin

 

De Pinquin heeft leden die niet deelnemen aan wedstrijden. Deze zwemmers doen mee aan de trainingen om hun conditie op peil te houden, hun zwemvaardigheid te onderhouden en om gezellig en ontspannen bezig te zijn in het water.

 

Daarnaast is er een groep leden die wel deelneemt aan zwemwedstrijden. Om mee te mogen doen aan wedstrijden heeft een zwemmer een startvergunning van de Koninklijke Nederlandse Zwembond nodig.

 

Binnen de wedstrijdgroep van de  Pinquin zijn er zwemmers die vaak meedoen aan wedstrijden (1x per week of 1x in de 2 weken) en zwemmers die zo af en toe deelnemen aan wedstrijden (1x per 4 week of minder). De leeftijd van de wedstrijdzwemmers loopt uiteen van 7 tot 60.

 

De wedstrijdzwemmers van De Pinquin komen samen uit op wedstrijden met de wedstrijdzwemmers van De Inktvis in de Startgemeenschap Inktvis – De Pinquin. De SG Inktvis – de Pinquin bestaat sinds het begin van het zwemseizoen 2015 – 2016.

 

Kennismaking

Heeft uw kind (of uzelf) interesse in deelname aan de trainingen en activiteiten van de zwemvereniging, kom dan eens langs tijdens de trainingen. Aspirant-leden mogen 2x gratis deelnemen aan de trainingen om kennis te maken met de Pinquin.

 

Lid worden en lidmaatschap

 

U kunt zich aanmelden als lid van de Pinquin via de knop “Lid worden” op deze website of via een papieren aanmeldformulier. Dit formulier krijgt u na het volgen van 2 proeftrainingen van de trainer. U kunt het ingevulde aanmeldformulier ook weer inleveren bij de trainer.

 

Leden dienen contributie te betalen aan de club (clubcontributie) en aan de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

 

Hieronder staat een overzicht met de contributietarieven per 01-04-2015:

 

Zwemgroep 1. Maximaal 2 dagen per week trainen

€ 180,-- per jaar (€ 15,-- per maand)

Zwemgroep 2. Meer dan 2 dagen per week trainen

€ 270,-- per jaar (€ 22,50 per maand)

Zwemgroep 3. Studentenlidmaatschap

€   33,-- per jaar (€ 2,75 per maand) + tarief € 1,75 per bezochte training

Donateur

min. € 10,- per kalenderjaar

 

 

Korting op contributie voor 3e lid uit een gezin
(alle leden van het gezin op hetzelfde adres)

20%

Korting op contributie voor 4e lid uit een gezin
(alle leden van het gezin op hetzelfde adres)

30%

Korting op contributie voor 5e lid uit een gezin
(alle leden van het gezin op hetzelfde adres)

30%

Bondscontributie zwemmers zonder Startvergunning

(tarief 2015)

€ 20,50 per kalenderjaar

Bondscontributie zwemmers met startvergunning    t/m 11 jaar (tarief 2015)

€ 20,50 per kalenderjaar

Bondscontributie zwemmers met startvergunning      12 jaar en ouder (tarief 2015)

€ 51,50 per kalenderjaar

 

Per half jaar of per kwartaal wordt een nota toegestuurd, waarin de leden worden verzocht om de contributie over te maken. De Bondscontributie wordt in het 1e halfjaar of in het 2e kwartaal in rekening gebracht. De Bondscontributie is een contributie per kalenderjaar. Als het lidmaatschap bijvoorbeeld in september begint, dan dient toch voor het gehele jaar te worden betaald.

Voor vragen/opmerkingen over uw lidmaatschap en voor contributiezaken kunt u contact opnemen met Afina Haan. Zij doet de ledenadministratie.

Opzegging van het lidmaatschap dient schriftelijk gebeuren via e-mail op door middel van een “aloude brief” bij de ledenadministratie. Het adres van de ledenadministratie is:

Afina Haan
Blaauwslaan 2
9628 BJ  SIDDEBUREN
ledenadministratie@depinquin.nl

De opzegtermijn is 2 maanden.ZoekenVoeg toe aan Google
Copyright © 2009-2019 De Pinquin - Powered by XOOPS © 2001-2011 The XOOPS ProjectNaar boven